Woho, en epifani och massa grammatik!

Epifani (Epiphania, gr. epi'faneia, "synligblivande uppenbarelse")

Nu kanske jag är alldeles för insöad i scrubs (syftar på s03e13 typ) men jag fick precis en epifani (svårt ord att böja enligt de grammatiska lagar man lärde sig i mellanstadiet) när jag satt och rocka inne på muggen fick jag en briljant idé! Ideén är för briljant för att kunna uttala sig om den, på den, efter den eller under den (Skillsen i prepositioner sitter iallafall kvar sen femte klass ;D ). Men för att inte alla ska typ spricka/läcka/dö/ligga ner/åka båt (dessa var exempel på verb) av nyfikenhet kan man väl ge en vink om en hemsida jag tänker sätta igång med så fort jag får tid.

För att stilla er nyfikenhetshunger (öh..) så kan jag langa en bild på mitt kök så länge. Anledningen till att det inte finns typ gratinerade hamstrar, illaluktande substanser, en mångkulterell påfågel eller en nakenhund (dessa var synonymer för adjektivet "Stökigt") i lokalen beror på att jag ännu inte har flyttat in.

Skulle ha ritat en bild åt er istället, men det hinner jag inte (+ att den såg ut som en trädkoja), ska iväg och visa upp min muskellösa kropp (....... jag e skitstark) genom att bära lådor och montera sängar ;) Ska läska upp en bild lite senare!



Idag flyttar jag hemifrån!!

Japp japp, rubriken är rakt på sak. Nu ska jag till skolan, sen kommer jag hem vid 1-tiden, får nyckeln och sen är det liksom dags. Har packat ner typ allt jag äger i flyttkartonger och hyllorna här står tomma. Jag kommer inte ha något internet på typ 5 dagar och vettifan hur jag ska klara mig.

Börjar nu bli ganska nervös på riktigt. Börjat fundera på om detta verkligen är en bra idé, om jag verkligen är redo, om jag verkligen vill. Bästa sättet att hantera signaler från din hjärna är att försöka trycka ner och glömma vad du känner. Så det gör jag ;D

Får jättemycket porslin och annat av morsan. Jag trodde jag hade tillräckligt med bråte som jag samlat på mig under födelsedagar och andra högtider, men man kommer hela tiden på nya saker som man ännu inte har innförskaffat. Undrar hur lång tid det tar att komma igång och verkligen ha allt man behöver för att vardagen ska flyta på lite smärtfritt.

Just nu känns mitt liv i en enda röra förresten:
  • Jag flyttar hemifrån.
  • Typ alla jag känner är på vift. Felix i Thailand, Jahnii, Virre, Cripp i Australien, Flickvännen i Portugal.
  • Jag har aldrig haft så mycket i skolan som jag nu har att göra på 2 veckor. Kommer att köra i Matematik II så hårt.

Ska försöka skriva en löpande blogg om flytten, samt ta lite bilder som jag kastar upp här och på bilddagboken (som förövrigt inte använts på några veckor nu, har inte haft något att ta kort på :P)

Godmorgon och fanfanfan

Nu är det tidigt... mina ögon går i kors. Det är inte lämpligt att gå upp såhär tidigt! Självklart är det ett skolarbete som inte är klart, och därför måste vi ses i skolan klockan 9 istället för 1.. Tentaveckor is coming up. Sen är det påsklov och jag kommer då kunna ta det lugnt och känna hur det känns att bo själv. Dessa första veckor kommer jag ha fullt upp med att försöka lära mig någonting.

To Do:
Matematik II - Tentamen
Matematik II - Projektuppgift
Datorteknik - 3x Hemlabbar
Datorteknik - 1½ Labb (tänkte klaras av idag)
Datorteknik - Tentamen
Digital Design - Komplettering från tentamen

Dessa ska alltså vara klara om cirkus 2 veckor... Har aldrig öppnat matteboken.

Nu börjar det bli nervöst

Jag har, under hela denna flytta-hemifrån-mani, känt att "nä, men vafan det är la inga problem... detta klarar jag". Nu börjar det bli pirrigt asså. Jag som är relativt sällskapssjuk känner att på fredag, när hysterin har lagt sig och alla som hjälpt mig konka grejer hela dagen drar sig tillbaka till sina egna hem, kommer jag sitta där i mörkret alldeles ensam. Nu gör kanske dedär med mörker det hela lite mer dramatiskt, men jag letade efter ett ord med rätt stämmning.

Det hela blir inte bättre av att frugan är borta en vecka... Men jag får helt enkelt överleva på flyttgröt tills vidare. Det är alltså på fredag som jag får nyckeln, och samma dag tänkte jag försöka ta mig till ikea för att inhandla typ en säng och en soffa.

Mina grejer som varit utspridda över huset har nu börjat försvinna ner i flyttkartonger, så det är nästan lite tomt... Har förövrigt kollat upp bredband till nya lyan! Bredbandsbolaget finns, grym connection.se! 100 ner och 10 upp, så jävla nice och för bara 320kr/mån. Det är billigare än vad vi betalar för sunk-telia på 8 ner och 1 upp. Då får jag även typ ip-telefoni och en trådlös router.

Tyvärr har jag två tentor här nu inom en snar framtid, så istället för att få känna lugnet av att bo ensam så kommer jag behöva sitta och plugga! Bummer...

Borde förresten börja köra med lite bilder igen på bloggen, är ju så trist med bara brödtext, men jag tar det under flytten typ ;D

Stöter du på mig?

Alla har väl under en buss/tåg/annan kommunal-trafik hamnat i ett sådant ögonblick att man fastnar på en person någonstans i vagnen. Alltså inte på något gay-in-any-way-sätt, men på så sätt att man anstränger sig för att inte titta på personen igen efter en ögonkontakt. Man försöker vända huvudet för att titta runt i vagnen, och inser då plötsligt att personen man sitter och glor på som ett fån är placerad mitt i skottvinkeln för din huvud-vändning. Du stirrar på denne igen och fanskapet stirrar tillbaka. Ni har nu mötts med blickarna två jävla gånger och det börjar kännas obekvämt.

Detta är ett exempel på vad jag får stå ut med varje dag på väg till skolan. Men idag sattes verkligen mina nerver på prov... Helt vanlig dag, på väg hem, dundrar på med något hårt i hörlurarna och lallar omkring i min egna värld. Plötsligt stannar jag upp i mina dagdrömmar och om det varit en film skulle min musik ha stannat till takten av ljudet då nålen åker av en vinylskiva (det klassiska moment-killer-ljudet). En random dude sitter och blänger på mig relativt intensivt och jag känner typ "jäklar, nu sätter det igång" (och då spelas låten från "psycho").

Jag tittar bort och försöker låtsas som om våra blickar aldrig mötts. Men som jag tidigare beskrev, självklart tittade jag tillbaka efter två sekunder och helvetet sitter fortfarande och inspekterar! Människan har inte rört en muskel sedan vi hade vårt första moment och jag börjar bli orolig. Stöter han på mig? Vill han spöa skiten ur mig? Vad vad vad vill han med dedär?!

Det var allt jag ville säga XD

Size does matter...

Okej, jävlar... detta kan vara den värsta dagen-efter... ever. Tanken var att vi skulle ta oss från kista till fridhemsplan via tunnelbanan och hoppa av varje hållplats för att springa till en krog och häva en öl. Jag anslöt till gruppen när det var Näckrosens tur att vara osäkert. Då jag hade missat en station + att vi hoppat över en hållplats så var jag tvungen att ta tre öl på första stället...

Alla förstår hur det gick, efteråt bar det av till en krog brevid råsunda, "East". Trevligt ställe, blev några öl och en tequila där... Var väl ganska väck redan då och diverse sköna idéer uppkom inom gänget. Exempelvis var vi halvvägs över staketet på råsunda stadion för att springa in och pissa på mittlinjen. Här någonstans börjar det som skulle totalt pajja mig. Jag och anders började av någon konstig och bortglömd anledning att slåss och brottas. Jag åkte ju minst sagt på stryk... Jag låg och käkade asfalt hela vägen till tunnelbanan där det hela utvecklades till ett krig.

Har för mig att saker och ting lugnade ner sig, men att jag blev så jävla irriterad på det att jag började veva igen. Så blev jag på något sätt dragen över sätet i tåget för att sedan avslutas med en nacksving. Men tare lugnt! Mitt ansikte dämpade fallet! Ser ungefär så pass ut att morsan frågade om jag åkt på spö när jag kom hem. Min mobil kolade i samma veva, en skön tryckskada över hela displayen.

Sedan drog vi till Soft-bar, har inte så mycket minne därifrån. Tror jag köpte en sexa jäger, men vet inte till vem... Haha, skit samma, kan inte berätta om det stället utan att ljuga ihop en story (minnet är helt borta) så jag struntar i det!

Lyckad kväll, har skitont överallt och ska nu iväg och försöka vara nykter på en middag, tjue!

Note to myself:
Hoppa inte på dudes som väger 20 kilo mer än dig själv pga att dom har tränat i 10 år, du blir sänkt dirr.

Pappren påskrivna!

Oh, nu är det nära! Allt har gått som smort och allt, utom att pengar ska byta ägare, är klart. Idag har jag för första gången använt min namntecking till något viktigt. Viktigare än att godkänna kortbetalningen för en kaffe och en kanelbulle på pressbyrån. Dessutom har det skakats hand, mätts väggar och annat myspys. Det känns lite overkligt, kan även ha något att göra med den pava rödvin jag drog i mig igår. Den sitter kvar i huvudet.

Nu återstår bara det ofantliga jobbet med att rensa ut allt skit man har samlat på sig sedan man föddes. Det har ju blivit varje gång man flyttar att man tar med sig allt man äger, men denna flytt känns ju lite annorlunda. Nu går man ju in i en helt ny fas i sitt liv och då är det nog en god idé att rensa bort allt skit. Tror jag har 2 lådor under sängen, som legat där i 3 år, med grejer jag inte använt på 10 år.

Bilder på min Crib kommer i framtiden, ska ju även fixa iordning allt (flyttar in helgen 1 mars) allt för att kunna kasta en inflyttningsfest!

En hissnande upplevelse >.<

Idag var sista gången jag ställde mig i en hiss med två pers utan allmänt vett! Personerna i fråga hoppade som pilska kaniner och plötsligt sa det stopp... Jag tog några sekunder för mig själv för att kontrollera om jag hade klaustrofobi eller inte. Jag bestämde mig för att vara en man och började istället mecka med dörren.

Den första dörren gick upp ganska lätt, där bakom fanns det en jäklarns konstruktion för den yttre dörren (som tur var stannade vi när vår hiss hade ca ½ hissdörr kvar till nästa våning). Efter lite pill, allmänt och halvt hysterisk ropandes kom vi på att det fanns en låsningsmekanism på den yttre dörren. Tekniska som vi var styrde vi dedär och kunde hoppa ut. Jag var såå nära på att ringa efter killen-som-jobbar-jour-med-hissar. Antar att hissen forfarande står orörlig nu =)

I Jakten På Lägenhet. Del III

Det sista kapitlet i min triologi...

Hade precis ett samtal med henne jag köper lägenheten av, och det verkar faktiskt verkligen bli av. Orden som användes var ungefär "Nä, men jag slår till på det här", "Åh, så bra", "1 Mars, precis. Det blir underbart". Inga papper är ju skrivna ännu, men ska se till att få det gjort nu i början på veckan. Det ska bli så jävla roligt, hela grejen!

Nu kommer min blogg antagligen översvämmas av mina erfarenheter vad det gäller att flytta hemifrån, bo själv, städa själv, laga mat. Det kan bli ganska intressant med tanke på att jag städar mitt rum runt en gång i månaden och lagar mat knappt finns på kartan. Men hoppas på att det är bra läsning för någon ;)

Ikea ska bli mitt mekka

Jag ser fram emot regniga dagar som jag fördriver med att knalla omkring som en annan svensson på ikea bland värmeljus och vinställ (vilket jag självklart redan kollat upp: 29:-, plats för 8 flaskor, trä). Kommer behöva köpa en hel del nya möbler har jag kommit fram till. Min nuvarande soffa har plats för en halv vuxen person (och då har vi ändå stuvat ner tre pers i den vid ett flertal tillfällen), min säng är för smal och dessutom full med fjädrar som inte är på rätt plats. Inte sånna mjuka fjädrar man har på kycklingar (eller det kanske är dun? ^.-), men sånna hårda fanskap av metall.

Har även sett ut ett matbord som tar upp en resonabel yta av lägenheten, en bar-liknande möbel med höga stolar. Denna finns dessvärre inte kvar på ikea men hittat en på blocket som dom ville ha bort för 300:-, det är ju ett kap. Tänkte liksom inte lägga för stor vikt vid matbord, eftersom jag mest lär sitta i soffan när jag äter (om jag kommer äta överhuvudtaget).

Vilket för in oss på mat! Alla som känner mig vet vilken usel kock jag är. Jag har misslyckats med nudlar! Ni ser problemen staplas upp framför era ögon redan nu. Jag kan däremot göra decent omeletter, så jag får väl leva på det. Annars är vem som helst välkommen att komma hem till mig, laga mat för en hel armé, så jag sedan kan frysa in det.

I Jakten På Lägenhet. Del II

Kom nyss hem från titten på lägenheten, den var jäkligt fin! När jag hörde att den bara var 35kvm började jag fundera på om jag verkligen får in alla mina prylar där. Det är trots allt: Dator, musikanläggningen, tv, soffa, säng, soffbord, matbord, stolar, nån fotölj, playstation och allt sådant (och mer säkert). Dessutom ska det på dessa kvm in ett kök och ett badrum.

Jag var ju lite orolig, men den var så pass bra planerad att jag kände mig lite lättad när jag såg den, även om det skulle bli lite trångt. xD

Vi får se vad som händer! Wie

I Jakten På Lägenhet. Del I

För den som gives a crap så börjar jag tillfriska från min förkylning nu. En parantes bara.
Lägenheter var det! Jag har ju då varit sugen på en egen lya sedan i höstas, varit runt och härjat på diverse visningar hit och dit. Människor tycker jag är skum som vill bo kvar i den dåliga ursäkten för kommun som vi faktiskt lever i, men vafan - jag trivs. Många visningar har det blivit, rich mfuckers kommer och budar typ 15 miljoner för en lägenhet på två kvadratmeter och jag, studenten, får böja mig och kyssa richi rich i balongknuten (tack jean för ett grymt uttryck) för att sedan leta vidare.

Nu, äntligen, har jag kanske någonting på gång! Av kontakter fick jag nys om en tjej som vill sälja sin etta på 35 kvm här i närheten. Det ska bli intressant att gå och titta på den på lördag. Eftersom det inte är någon officiell visning med mäklare inblandat kan jag kanske komma undan relativt billigt och bra. Håller tummarna! Så är typ alla välkommna på inflyttningsfest hos mig sen.. max 35 pers då om folk nöjer sig med 1 kvm och ståplats vill säga.

Tråkigt att vara sjuk

Idag är det första sjukdagen jag är hemma från skolan. Igår var jag egentligen ledig men ett oavslutat arbete tvingade mig till skolan. Jag har aldrig kämpat så mycket förut med att åka tåg! Snoret bara rann, och jag hade hög musik på i lurarna, så jag hade ingen aning om hur jag lät. Antagligen var det ganska tyst på tåget (brukar det ju vara i dom nya vagnarna), man kunde antagligen höra fåglar sjunga, vatten rinna ner längs ett berg, höra att djuren i skogen börjar vakna till liv... Och så kommer jag och drar in 2 liter snor i näsan, allt jag pallar. Hostar, nyser, ser ut som skit, stönar för att folk ska fatta att jag är sjuk.

Nu vaknade jag för en stund sedan, kunde nästan andas och jag kände att en gnutta harmoni hade kommit för att besöka mina bihålor... Men hell no, rör på mig och näsan täpps igen som luftvägarna på ett strypsningsoffer. Allt jag känner när jag jag luktar på något är typ järn. Detta beror antagligen på att någonstans uppe i näsan blöder jag för att jag överdoserat med nässpray. Har den här klassiska jag-är-förkyld-smaken i munnen, är konstigt varm, och är allmänt skit. Tyck synd om mig!

Medans jag ligger och håller på att försnora, har Virre, Jahnii och Cripp åkt till Australien! Önskar pöjkarna en skön resa!



Exempel på vad man gör när man har tråkigt:

> Hittar dåligt stavade annonser på facebook (är alltid en het aktivitet):

image12
(1) Ny Meddelande
En Av Din Vännerna Älskar Du. FInna ut Vem!

(1) New Message
One of your friends loves you. Find out who!

> Rita självporträtt i paint som fångar ditt tillstånd:

image13

Snor!

Jag H-A-T-A-R att vara förkyld, och inte för att jag har en full blown cold goin on, men bara att det finns en liten liten irritation i näsan gör mig galen! Snuvan ligger och smyger i mina bihålor likt en puma som stealthar sitt byte. Nog för att jag kanske hade kunnat avstyra viruset från att förstöra mig både mentalt och fysiskt, men vad kan man göra åt saker som är irresistible? =)

Ja, berusad blev man

Innan the Evening

Det blev som sagt en mindre krogrunda i södertälje igår. Började, som mitt förra inlägg vittnar om, med förkrök med mig själv hos mig själv. Drog ner till tåget och blev sur över att dom har satt upp nya staket brevid rälsen, så jag fick ta fram mina McGuyver-egenskaper och jag höll på att dö på kuppen pga att stängslet inte var lika tåligt som jag först hade trott. Men kom efter lite möda upp på plattformen, om än något medtagen från mina erfarenheter, öppnade en öl och kände att det skulle bli en bra kväll.

Mötte upp de andra på stationen och vi kastade oss på tåget. Röjjde lite där och sedan i södertälje snurrade vi runt i letandet på en värdig krog.

The Evening

image10

Tyvärr hittade vi ingen för att vi hamnade på något jävla rock-hak med skumma människor, kände mig lika välkommen som på Harry's typ. Drack enorma mängder öl, en jäger och en Xider. Taggad var man och kvällen hade bara börjat! Efter lite allmänt rocker-häng drog vi till O?Learys (innan dess ett obilatorisk besök på donken för två underbara El Nachos).

image11

Aldrig varit på stället förut, men det var riktigt trevligt (iofs var min uppfattning om trevligt ganska skev här, var onykter som aldrig förr, kunde lika gärna suttit på trottoaren utanför och haft the time of my life). Var ett band som spelade på scenen, och det var sköna låtar som alla kan så vi satt väl och sjöng för fulla glas där (och fulla människor).

Hemåt

Sen skulle man ju försöka ta sig hem där mitt i natten, jag råkade komma bort från resten av sällskap när jag snubbla iväg för att ringa efter en bulle. Har ett svagt minne av att jag står och skriker till virre att jag ska ta en bulle hem medans han skriker tillbaka något om kebab... Anywho, vem fan kan nummret till taxin?! Jag ringer 118118 för att bli upplyst... det slutar med att jag totalt glömmer bort att jag ringer till 118118 och får för mig att jag istället redan pratar med taxibolaget. Killen i telefonen lät lite skärrad när jag sa åt honom att skicka en bulle till "där-vid-donken-i-södertälje-och-det-står-en-snutbil-här-också"...

Han kopplade mig snabbt fram till botkyrka taxi, och jag sa samma sak igen. Stog ensam i regnet och väntade på bilen som aldrig kom, jag ringde igen och han verkade lite irriterad nu när jag sa att bilhelvete inte kom. Han försökte mygla och säga att bilen hade ringt min mobil och redan varit där (fan tror han att jag är full eller?). Nästa bil skulle komma om typ en halvtimme, jag blev emo och körde en "näe men visst.. jag står här ensam i regnet, det är ingen fara... fryser som fan, näe men okej... säger du det så..". Jag fick ett infall och stannade en förbipasserade taxibil istället (...), försökte köra lite smalltalk med honom, men han verkade inte vara på humör efter att jag hade berättat om hela min kväll som ett psykfall. Så vi satt där tysta som fan i bilen, men det var vackert på sitt sätt.

The day after

Sitter och försökter nyktra till vid frukostbordet, Amandas mor kommer in och frågar om jag var ute igår. "Jäklar syns det så bra?!" tänkte jag för mig själv samtidigt som jag försöker fokusera på mitt bröd som jag glömt skära upp. "Mjo, blev väl en helkväll" svarade jag typ, lite undvikande för att inte framstå för mycket som en dålig människa.

Sen drog jag hem, styrde upp mig själv och blev av med spritlukten. Spelade guitar hero utan koordination, sov, sappade mellan kanalerna, lökat i allmänhet...

Annars då?

Äntligen helg

Trodde aldrig att en vecka kunde gå så jävla sakta. 5 dagar kändes som 365 och nu är jag så totallt redo för fest så det inte finns på kartan! Drog till skolan tidigt som ett helvete immorse för att börja plugga, ended up i kafeterian för att jag inte fått i mig någon rejäl frukost och för att hon i kassan är söt... Satt där med min svindyra macka och stora choklad (som förövrigt är awesome) och försökte vakna till. Jag och Måns gick vilse i letandet på rätt sal, vi lade ner laget och gick till en föreläsning. Lyssnade inte på ett ord, drog till ett grupprum som vi spenderade typ 6 timmar i, medans vi försökte styra en uppgift. Allt var skit men visst fan fungerade det till sist! Blev överlycklig och satt i några timmar till med nästa uppgift.

Tröttande på att vara engagerad, hem, middag, häva rödtjut, upp på rummet för att tagga till tillsamans med Slipknot, Disturbed, Bullet for my valentine och några öl. Nu bär det av till någon skön krog i södertälje, siktar på att bli utkastad pga för taggad på partaj. På tal om partaj, tänkte förresten införskaffa en strobe i rummet så man kan stanna hemma och festa när pengarna sinat! Vore ju totally grymt mfucker!

Lägenhetsjakten fortsätter och ska dra på lite visningar nu i helgen, hoppas på att få en innan våren..

Hoppas du har en grym fredagkväll!!
"Det är inte lätt när det är svårt,
men det är skönt när det är hårt"